30 март 2017

Талиятели със спанак и топено сирене

Една пролетно-зелена идея в макаронен стил, или както се казва - да се хванем за зеленото 😋


½ опаковка талиятели 200гр
80гр натурално топено сирене 
200мл течна готварска сметана
150 - 200гр спанак  
1 стък зелен лук / или ¼ глава кромид /
1 цяла  скилидка чесън
пармезан за поръсване


Талиателите се сваряват според указанията на опаковката.

В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се запържват лука и чесъна, след което скилидката се маха / трябва само леко да овскуси олиото /. Добавя се изчистения и нарязан на ивички спанак, а по-късно сметаната и топеното сирене. Оставят се на тих огън, докато сиренето се стопи. Отцедените талиатели се прехвърлят към соса и леко се разбъркват.


 Поднасят се  поръсени с настърган пармезан.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар