28 февруари 2016

Леща яхния

Не мога да пропусна да споделя тук една любима рецепта на любима манджичка! Публикувах я през далечната 2009 година в един прекрасен кулинарен сайт Веселият готвач, в който стана любима рецепта на много готвачи :)



250-300 г леща
1 глава лук
10 скилидки чесън
1 бр. морков
2 ч.л. червен пипер, сол, чубрица
1-2 бр. домати
1 бр. червена чушка
3-4 с.л. мазнина
стрък целина
2 с.л. брашно


Начин на приготвяне:

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода. Добавя се измитата леща и червения пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути. Добавят се настърганите домати и нарязаните на ситно чушка и целина, останалите подправки и ако има нужда се налива още течност. Вари се още малко и се добавя размитото с вода брашно. След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Честита баба Марта, Маги! Чудна леща!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, да сте здрави, румени, засмени :) А тази леща ние много си я обичаме ... най-вече с гарнитура от кюфтенца :))))
      Прегръдки от мен!

      Изтриване