Вкусно и диетично е заешкото месо, а ако е и домашно - още по-добре :))))) Предпочитам да слагам подправки, за да се получат ароматни порции. И задължително сосче, за да си топна с домашна питка! А гарнитурата е каквато ви хареса :)
1 заек около 1,5 кг - използвах домашен и е половин с това тегло
Паста за потапяне на порциите:
3сл брашно+1сл галета
2сл червен пипер
1сл къри
1/2чл чубрица
1/2чл чесън на гранули
1сл сол
вода
чер пипер зърна
морков
стебло целина
около 400мл вода
соев сос
4сл олио
клончета розмарин
Месото се нарязва на порции. Всяка се потапя в приготвената кашичка от подправки и се поставя в тава. В съда от кашичката се налива водата и хубаво се разклаща, а след това се излива между порциите. Слагат се нарязаните на едро морков и стъблата целина, зърната чер пипер и клонките розмарин.
Поръсва се със соевия сос и олиото. Месото се пече под фолио на 200С за около 2 часа.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар