04 юли 2014

Печени свински пържолки

Ароматни и вкусни, какво повече да обяснявам за тези пържолки :) Подходящи са за приготвяне през всеки сезон, разликата е само в гарнитурата! 



Продукти:
около 1 кг свинско контра филе

Марината:
3 сл горчица
3 сл кетчуп
3 сл соев сос
½ кл чесън на гранули
½ кл розмарин, стрит, сух
1 чл захар
млян чер пипер на вкус

Филето се нарязва на парчета с дебелина 1см, които се начукват леко и се посоляват. Подреждат се в тава и се намазват от двете страни с маринатата.


Оставят се поне за час в хладилник, за да се овкусят. Преди да се сложи във фурната, в тавата се налива чаша вода, поръсва се с 2-3 сл олио. Покрива се с фолио и се пече в загрята фурна на 200С за 2 часа, след което фолиото се маха, пържолките се обръщат и се допичат открити докато почервенеят.



Поднасят се с подходяща гарнитура.





При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Няма нужда от обяснения, само ми прати по куриер може, бърза доставка по възможност!:) Супер апетитни са, и аз какво да пиша повече!:) Прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, много обичам ястие, които се готвят сами - нужна е само малко подготовка и мятам във фурната :) Стават невероятно вкусни, а и ти остава време за друго.... Викам куриера веднага :)))))

      Прегръдки и слънчева неделя :)

      Изтриване