03 май 2014

Агнешки шишчета


Ако искате да си приготвите агнешкото за Гергьовден по различен начин, разгледайте тази рецепта :) Получават се много вкусни, също така и ароматни шишчета! От дадените продукти излязоха 8 броя, като използвах бамбукови шишчета с дължина 20см.



300гр агнешко месо
1 сл балсамов оцет
1/2 чл сол
1/4 чл млян чер пипер
1 сл олио
клонка девесил 

1 глава кромид лук
1 зелена чушка

Нарязах добре измитото месо на малки парчета и прехвърлих в купа. Добавих всички подправки и накъсаните листа девесил. Обърках за да се овкуси месото и оставих да се маринова покрито за 2-3 часа в хладилника. 
В друг съд нарязах лука и чушката на по-едри парчета, посолих и добавих 1чл олио, разбърках добре.



Нанизах месото на шишчетата, като редувах с парче лук и чушка. 


Пекох ги от всички страни на загрят грил тиган /може и на скара/. Сервирах ги с печени картофки и зелена салата.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

6 коментара:

  1. Тази идея много ми допадна. Мммм, изглеждат толкова примамливо тези шишчета :)
    Спокойна вечер, Маги!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Таня, и съпругът ми много ги хареса, а имах притеснения заради балсамовия оцет ;)
      Поздрави и хубави празнични дни ти желая!

      Изтриване
  2. Маги, чудесна порция за идеален обяд или вечеря. ;) Е, две шишчета ще са ми в повече, ама ще си запазя другото за следващото хапване.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Направих ги за вечеря и ги "поляхме" с хубава студена бира Гери :)
      Прегръдки и весели празници от мен!

      Изтриване
  3. Маги, чудни са, балсамовият оцет добре си е другарувал с месцето:) Чудесно си ги поднесла и вече започнах да огладнявам:). Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имах малки притеснения как ще се получи вкуса на месцето заради балсамикото, но са били напразни :)
      Хубава седмица и на теб Кате!

      Изтриване