04 януари 2012

Пилешки дробчета на тиган

Да започнем годината подобаващо с един много традиционен аламинут, а също така и страхотно мезе през лятото за бира, а през зимата за вино :))) Не съм споменала в заглавието "пържени", защото те определено се задушават - самите дробчета си пускат течност.




Половин килограм пилешко дробчета се измиват. нарязват на две и се посоляват / може по желание да се добави и млян чер пипер/.


 Отцеждат се добре от водата най-добре в гивгир, и се изсипват в тиган със сгорещено олио. Пържат се като се разбъркват от време на време. Готвя на газ и силата на пламъка ми е средна, преценете сами това ако използвате електрически котлон/може би 3-та от 4-ри степени/.


Необходими са около 20-25 минути за да са готови, затова малко преди това /5 минути/ се добавят 2 глави кромид лук и се поръсва със шарена сол или подправка за дреболии.





Понякога добавям и нарязана на ивички сурова чушка - тя добавя аромата си и ги овкусява много добре! 


 Тигана се отмества от котлона и се оставя покрит с капак да се задушат дробчетата. Сервират се в чиния поръсени с нарязан пресен магданоз.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...