21 март 2011

Реване

Добре познатия ви сладкиш, представен в моят вариант :)



С миксер се разбиват 3-4 яйца с 1чч захар за 5 минути. После се добавят предварително смесените 1чч брашно, 1 бакпулвер и 1 ванилия, като се разбъкват първо с лъжица, а после с миксер. Сместта се изсипва в намаслена и набрашнена тава, пече се в загрята фурна на 160С,  приблизително за 20-30 минути. 



Така получения пандишпанов блат се обръща в плоска чиния, сиропира се с 400мл горещо прясно мляко, подсладено с 1чч захар и ароматизирано с ванилия. Поръсва се с кокосови стърготини, или захарни пръчици.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Ох,Маги,как ми се хапва реване,особено като гледам какво е вкусно твоето!Мноооого добре изглежда,браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти много за хубавите думи!!! За мен е голям комплимент, че ги получавам от кулинар като теб :):):) Реването се прави с малко усилия, става бързо,сочно и сладичко е. Аз дори малко се поулях със сиропирането :))))))

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/9/11 03:24

    Ah kak mi napomni za detskite mi godini, kogato mama praveshe chesto revane.Mnogo e vkusno, no e prekaleno sladko. Sledvashtiat pat shte namalia zaharta na polovina. Blagodaria za hubavata recepta.

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина е сладичък доста, но може да намалиш захарта. В къщи обичат десертите да са много сладки, за мое съжаление :)Благодаря!

    ОтговорИзтриване