27 февруари 2011

Мариновани пилешки пържоли

Любимото ми ястие е пилешка пържола на скара, съчетание на здравословна храна и прекраснен вкус! Предполагам, че всеки ги е приготвял по свой си начин, със или без марината. Но повярвайте ми, божествени стават когато предварително са овкусени! Затова ви предлагам моят вариант :)



Когато пилешките пържоли са от гърдите нямат нужда от начукване, защото са много крехки. Но ако са от бут, може малко да се обработят на по-дебелите места само. Натриват се с Вегета, соев сос и лимонов сок, без да се слага никаква сол, защото първите две подправки я съдържат. 



Оставят се в съд в хладилник за една нощ, после се пекат на силно загрята скара, барбекю или грил тиган.



Гарнитурата е по ваш избор :)

Да ви е сладко!

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар