14 август 2010

Пиле със зеленчуци в гювеч

Ако чакате гости, а нямате време да се занимавате с по-сложни за приготвяне ястия, това е рецептата за вас! Имате за порциите и месото, и гарнитурата!



Необходими са ви: едно пиле, 5-6 картофа, 3 моркова, 2 сурови чушки, сол, червен пипер,чубрица, магданоз, целина и олио. Нарязвате пилето на порции, които осолявате, натривате с червения пипер и наръсвате с малко чубрица. Слагате ги в намаслен глинен гювеч, като около тях нареждате нарязаните на едро и посолени зеленчуци и подправките.


Поръсвате с  2-3 лъжици олио и заливате с 2 чаши топла вода. Захлюпвате и слагате в студена фурна. Пече се на 180С за два часа.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар